Magyar kultúra, amely nem ismer határokat

Ha magyar tévécsatornákra gondolsz, bizonyára az elsők között eszedbe jut a Duna Televízió.

Ez a patinás, rangos csatorna volt az első műholdas műsorközvetítő, 1992 óta sugározza adását a magyarországi és a határokon túlra szétszóródott magyarok számára. A Duna TV műsorainak célja az egyetemes és magyar kulturális értékek közvetítése, amely által lehetőséget teremt a magyar kisebbségek anyanyelvének, kultúrájának megőrzésére, ápolására.

A Duna TV műsor kínálatában saját gyártású programok, sorozatok és vásárolt tartalmak mellett a tematikus közszolgálati csatornák műsoraiból is láthatnak válogatást a nézők. A délelőtti sávot rendszeresen vezeti nézettségben a Család-barát című magazin, melyben a család témakörét, a férfi és női szerepeket, dilemmákat boncolgatják a műsorvezetők és vendégeik. A műsorban művészek, celebek, produkciók, dalpremierek, testi és lelki egészségünk, aktualitások és gasztronómia is helyet kapnak.

A legsikeresebb műsorok között említhetjük a Gasztroangyalt és a Fölszállott A Pávát is. A Gasztroangyal című sorozatban Borbás Marcsi látogatott el az ország minden szegletébe, hogy bemutassa az adott tájegység vagy település jellegzetes ételeit, gasztrokultúráját. A gasztronómia mellett a sorozat a helyi hagyományokat, népművészeti értékeket is megmutatta. Hasonló tematikájú műsor az Ízőrzők, ahol magyarországi kisebb települések lakói készítenek ízletes, igazi házi fogásokat és süteményeket. A sütés-főzés mellett a település nevezetességei is szerepet kapnak.

A Fölszállott A Páva című néptánc és népzenei tehetségkutató verseny szintén a magyar kultúra legjavát kívánta bemutatni szórakoztató formában. A hihetetlenül tehetséges néptánc csoportok, szóló táncosok, népdal énekesek és zenekarok minden alkalommal páratlan hangulatot varázsoltak a stúdióba és a nézők otthonaiba is.

Az idősebb korosztály kedvencei közé tartoznak a Duna TV-n a különböző kívánságműsorok is; a minden hétköznap élőben jelentkező délutáni Kívánságkosár, vagy a kedd esti Önök kérték.

Bárhol is legyél a világon, a Duna TV műsora elérhető számodra és mindig emlékeztet rá, hogy honnan származol.Kövesd a csatorna programját a musor.tv online műsorújságban!