A Gucci örök parfümjei

A Gucci örök parfümjei

A parfümökről ma a legtöbb embernek a csábítás, érzékiség és az igényes megjelenés jut eszébe, holott már a korai civilizációk is használtak illatokat terápiákra, rituálékra. Az egyiptomiak a parfümöket vallási és temetkezési rítusok alkalmával használták, szerves részét képezték kultúrájuknak.

A zsidók illatos olajból készítettek kenetet, amelyet felszenteléskor alkalmaztak. Az egyiptomiak, görögök és rómaiak később már a fürdőhöz, ruhájukhoz, még a szandáljukhoz is illatos olajakat használtak. 1533-tól kezdett foglalkozássá válni a parfümkészítés a franciáknál, külön szakmává viszont csak a XX. században alakult. Ma a parfümpiac óriási, a szépségipar egyik jelentős ága. Az legnagyobb divatházak is adnak ki parfümöket, így például a Gucci is.

A Gucci olasz divatmárka, mely bőrárukra és kiegészítőkre szakosodott.

Alapítója, Guccio Gucci lószerszámokat készített, később kezdett táskákkal, cipőkkel, övekkel foglalkozni.  A márkacsalád ma már hatalmas és sokrétű, így nem csak ruhák és kiegészítők, hanem Gucci parfümök is folyamatosan születnek. A Parfümpláza webshopban valamennyi világsiker Gucci parfümöt megtalálod. Az Envy me üde, fiatalos, gyümölcsös-virágos illat, amelyben a feketeribizli, körte, mangó, licsi, gránátalma, barack és ananász is helyet kapott. A Flora by Gucci parfüm egy csupa virág, intenzív, csábító illat az eleganciát kedvelő nőknek. A milliók által viselt Gucci Rush egy igazi szexi, pimasz és vadító illat, ami tökéletes a hódításhoz. Ezek az illatok legendásak, időtlenek és különlegesek, így bármelyik Gucci parfümöt is választod, nem foghatsz mellé!