Minimalizmus – több mint lakberendezési stílus

Ha nem szereted magad körül a felesleges dolgokat, nem ragaszkodsz túlzottan tárgyakhoz, egyszerűségre törekszel mind az életben, mind a lakásod berendezésekor, a minimalista stílus való neked.

A minimalizmus az egyszerűséget és időtállóságot hirdeti, a bútorok mennyisége, minősége és formája terén is. Kevés szín jellemzi, ennek ellenére közel sem unalmas vagy egyhangú. A minimalista stílus nem engedi meg a csecsebecséktől roskadozó polcokat, a tárgyak halmozását, sem a rendetlenséget vagy szétszórt holmikat, hiszen bármi nem oda illő azonnal szemet szúr. A minimalizmus a tökéletes harmóniáról szól, ezért mindenképp érdemes alaposan utánajárni, mi mihez passzol, mivel van összhangban. A DODO HOME blogja és termékei sok tippet és inspirációt adnak a minimalista otthon kialakításához.

A minimalista stílusú lakásokban sok a szabad tér, a bútorok szellősen vannak elhelyezve. Jellemzőek a letisztult élek és a határozott geometriai formák nem csak a bútorokon, hanem akár fali dekoráción is. A falak egyébként semleges színűek, legtöbbször a fehér, szürke és a tompa, világos színek dominálnak. A bútorokon és berendezési tárgyakon gyakran fordul elő a króm felület, mely tovább növeli a modern otthon érzését.

A minimalizmus segít megóvni a felesleges kiadásoktól és a rossz lakberendezési döntésektől.

Minden egyes bútordarabot, használati tárgyat jól meg kell gondolni. A funkcionalitásnak kell előtérben lennie, nem pedig a szépségnek. Lehet, hogy tetszik egy virágos, színes fotel, de biztos, hogy illik a minimalista stílusú otthonodba? Valószínűleg sajnos nem. Így ha nehezen mondasz le ilyen helyzetekben egy-egy tárgy megvásárlásáról, gondold át, hogy valóban a minimalizmus való-e neked. Hozzátesszük viszont, hogy ez a felfogás tanulható és egy kis türelemmel, kompromisszumokkal hamar rajongója lehetsz. Sőt, az életstílusod is megváltozik általa: hozzájárul a tisztább gondolatokhoz, az egyszerűségre törekvéshez, és segít a mai társadalomra jellemző túlfogyasztást csökkenteni.

Ismerkedj meg a minimalista stílus eredetével, filozófiájával és jellemzőivel a DODO HOME blogján! Ha szimpatikusnak találod ezt a lakberendezési módot, webáruházunkban számos minimalista bútor közül választhatsz.