Fedezze fel Székesfehérvár történelmi csodáit!

Fedezze fel Székesfehérvár történelmi csodáit!

A történelem iránt érdeklődők számára bizonyára nem idegen Székesfehérvár városának gazdag múltja.

Fejér megye székhelye az egyik legrégebbi városunk – Géza fejedelem alapította 972-ben. Királyi központ és koronázó város, ám sajnálatos módon középkori épületei szinte mind megsemmisültek.
Aki szeretne „időutazást” tenni és megtekinteni a fennmaradt tárgyi és szellemi emlékeket, annak a Szent István Király Múzeum kötelező program. A múzeumban milliós nagyságrendű a kiállított tárgyak száma, köztük Kr.e. 12. századi kincsekkel, melyeket gyerekek találtak a Velencei-tó partján, továbbá ékszerekkel, királyi sírmaradványokkal és számtalan más műtárggyal.
Szintén páratlan élmény a Koronázó téren végigsétálni, tudva, hogy történelmünk mennyi jelentős alakja megfordult már e helyen. Itt található a Romkert is, mely a Szent István által építtetett Szűz Mária templom maradványait őrzi. Az egykor hatalmas katedrálisban 43 királyt koronáztak meg, illetve több királyunk temetkezési helyéül is szolgált – így Szent István királynak is. A hódoltság idején a törökök lőporraktárnak használták, a város 1601-es ostrománál robbant fel.

Látogasson el Székesfehérvárra és fedezze fel országunk egyik legjelentősebb történelmi központját! Itt tartózkodása alatt a Pe-Ki Lux modern és kényelmes apartmanjában is megszállhat.

A szállás Székesfehérvár egy új lakónegyedében, Harmatosvölgyben található. A másfél szobás, klímával, TV-vel, kényelmes ággyal, sok konyhai eszközzel és extrákkal felszerelt apartmanban otthon érezheti magát.

A székesfehérvári apartmantól mindössze 25 km-re fekszik a Velencei-tó, mely Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava. Vize tökéletesen alkalmas fürdőzésre, sétahajózásra, vízi sportokra, nem csoda tehát, hogy népszerű üdülőterülete hazánknak. A tó vize rendkívül kellemes, akár 26-28 °C-os is lehet, ráadásul gazdag ásványianyagokban is, így a kimerült szervezetre regeneráló hatással van.
Akár nyaralás, akár üzleti út miatt jön Székesfehérvárra, a Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár biztosítja a kényelmes pihenést.