A padlók elmaradhatatlan elemei a dilatációs profilok

A padlók elmaradhatatlan elemei a dilatációs profilok

A dilatációs profilok arra szolgálnak, hogy a különböző padlóburkolatokat elválasszák, főképp azzal a céllal, hogy az elmozgásból eredő változásokat elnyeljék.

Gyakran kerülnek a helyiségeket elválasztó ajtók alá, illetve akkor is használják őket, ha egy helyiség túlságosan kiterjedt méretű. Abban az esetben, amikor két különböző aljzatbetonra kerül burkolat, a dilatációs profilok használata gyakorlatilag elengedhetetlen. A különböző típusú burkolatok találkozásánál is igen fontos a dilatációs profilok elhelyezése.

A Conecto márka kivételesen magas minőségű profiljairól is ismert, és alumíniumból készült dilatációs profiljaikat Magyarországon kizárólag az Epo-trend Kft. forgalmazza, ahogyan az egyedi javítóprofilokat és bennmaradó munkahézagprofilokat is. Kínálunk akár földrengésbiztos és vízálló profilmegoldásokat is.

Fém dilatációs profiljaink tökéletes választást jelentenek többek között iskolák, parkolóházak, irodaházak, szállodák vagy bevásárlóközpontok számára, azonban lapostetőkön is remekül használhatóak. A profilok a legigényesebb környezetben is megállják a helyüket, és akár utólag is beszerelhetőek. Profiljaink képesek kompenzálni még az extrém mértékű függőleges és vízszintes elmozdulásokat is. Egyebek mellett a 3mm-es PVC padlókhoz is megoldással szolgálhatunk.

A Conecto profilok nem közönséges alumíniumból készülnek, hanem különleges ötvözetből, ami rendkívül erős, és ellenáll a deformációnak, kopásnak és akár 100kN nagyságú terhelésnek is. Alakjának hála könnyen tisztítható, és nem gyűjti magába a port.