Szőnyeg a lakás minden helységébe

Találja meg szőnyeg webáruházunkban az otthonához legjobban illő szőnyegeket! A nappalitól a hálóig, az előszobán és a gyerekszobán keresztül nálunk minden helyiségbe talál praktikus, ám de mutatós szőnyegeket. Nézze meg kínálatunkat!

Ha nincs szőnyeg a lakásban, kicsit olyan, mintha félbemaradt volna a berendezés. Egy szőnyeg nemcsak praktikus kiegészítője otthonunknak, de remek dekorációs elem is, főleg ha megtaláljuk a lakáshoz legjobban passzoló szőnyegeket. Nem mindegy a stílus, a szín, a forma, de még az sem, hogy választott szőnyegünk hosszú vagy éppen rövid szálú. Érdemes helyiségekként alaposan átgondolni, hogy praktikum, dizájn és tisztíthatóságszempontjából milyen szőnyeggelborítsuk a padlót.

Nem minden helyiségbe való ugyanaz a szőnyeg!

Minden lakás központi helyisége a nappali, ahol nemcsak a család, de a vendégsereg is összegyűl, így ide mindenképp ajánlott olyan szőnyeget venni, ami a szoba funkcióját szolgálja. A nappali szőnyegének passzolnia kell a bútorokhoz és a többi lakástextíliához, de lehetőleg legyen könnyen tisztítható és a szoba formájához is illeszkedjen. Egy kör alakú szőnyeg kifejezetten jól mutat kör alakú szobában, de napjainkban igen divatosak a szögletes szőnyegek is. Elhelyezésüknél mindenképp figyeljünk arra, hogy ha az ülőgarnitúra elé kerülnek, lehetőleg a kanapé első lábai legyenek a szőnyegen.

A nappali után a hálóban töltünk még sok időt, ám itt már sokan csak pihenésüket töltik, így kevésbé van kitéve a szőnyegük itt nagy jövés-menésnek. A hálószobába mehet minden olyan szőnyeg, amit kényessége miatt máshova nem tennénk. A világos hosszú szálú shaggy szőnyegek népszerek a hálószoba berendezésnél. Pihe-puhaság határtalan, így nagyon otthonos hangulatot képesek varázsolni a szobában.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a konyhába kell-e szőnyeg vagy sem. Mi azt mondjuk, egy színes rongyszőnyeg nem árthat, főleg ha szeretünk mezítláb járkálni a lakásban. A hideg konyhakő így kevésbé lesz zavaró, ráadásul a rongyszőnyegek nagy előnye, hogy ezek egyszerűen mosógépben is moshatóak, így a konyhai foltok ripsz ropsz eltüntethetőek belőlük.

A fürdőszoba szőnyegek jelentőségét szinte biztos, hogy nem kell hangsúlyozzuk. Mivel senki nem szeret fürdés vagy zuhanyzás utána jéghideg kőre lépni, ezért a fürdőszoba szőnyeg használata különösen lényeges. Ennél viszont figyelnünk kell arra, hogy kiváló minőségű anyagból készüljön a szőnyeg, lehetőleg olyanból, ami könnyen szárad nagyobb mennyiségű víz és pára után is.

Figyeljünk a csúszásmentességére is, hiszen megfelelő tapadás nélkül egy fürdőszobaszőnyeg könnyen balesetveszélyes is lehet.

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni szőnyegvásárlásnál az előszobák, folyósok jelentőségéről, hiszen ezek nem központi helyei a lakásnak. Pedig szőnyegekre itt is szükség van; előszobába szintén rongyszőnyeget ajánlunk, míg folyosókra érdemes futószőnyeg kínálatunkból válogatnia.

A lakás bármely helyiségébe is keressen szőnyeget, szőnyeg webáruházunkban biztosan megtalálja. Számtalan szín, minta és forma várja vásárlóinkat a minőség és a megfizethetőség jegyében.