Szerezd be rózsafüzéred az AjándÉkszerből

A rózsafüzér, vagyis szentolvasó (latinul rosarium) a katolikus egyház egyik legkedveltebb és már évszázadok óta imádságokhoz használt eszköze,

nagyjából a 15. század óta van használatban. Lényege, hogy az imákat meghatározott sorrendben és számban kell elmondani, ezért formája kötött és meghatározott.

A rózsafüzér a máriás ájtatosságok közé tartozik (Szűz Máriás lelkület). Érdekesség, hogy a pápa 2002. októbere és 2003. októbere közötti időszakot a rózsafüzér évének hirdette meg, méghozzá a családi élet szentségéért és a világbékéért.

Az AjándÉkszer webshopból beszerezhetsz különleges, rózsakvarc rózsafüzért is magadnak, ami 8-10 milliméteres rózsakvarc gyöngyökből készül. A rózsakvarcot a boldogság és a szerelem kövének tartják. A gyöngyök a következő sorrendben helyezkednek el: tíz kis szem, amit egy nagyobb, vagy távolabb lévő gyöngy követ.

Ennek a szakasznak a neve „tized”, és egy rózsafüzér öt tizedből áll.

Egy kis bevezető szakasz kapcsolódik az összekapcsolt lánchoz, ennek első eleme a kereszt, amit egy nagyobb gyöngy követ, majd három kicsi, majd ismét egy nagy. A felhasznált ásványokról, és pozitív hatásaikról többet is megtudhatsz ásványkalauzunkból.