A déli part egyik legszebb városa: Zamárdi

A Balaton környéke Magyarország egyik legszebb vidéke. Az északi part felejthetetlen kirándulásokra hívogat, ugyanakkor neves borvidék is, a déli part pedig a zenei fesztiválok, bulik fantasztikus helyszíne.

A Balaton környékére nem csak nyáron érdemes ellátogatni. Egész évben sok a látnivaló, illetve különféle, színvonalas gasztronómiai és kulturális rendezvények is várják a kikapcsolódni vágyókat.

A déli part egyik leglátogatottabb városa Zamárdi, amit ma a balatoni turizmus egyik fellegvárának tartanak. Rendezett, igényes strandok várják a fürdőzni vágyókat a nyári időszakban; a vízi sportok rajongói és a kisgyermekes családok számára is biztosítunk ideális helyszínt.

A városban a strandolás mellett lehetőség van wellness kikapcsolódásra, túrázásra, gokartozásra, paintball csatákra, kalandparkozásra egyaránt. A Kő-hegyi kilátóból a tóra nyíló panorámát muszáj mindenkinek látnia, aki Zamárdiba látogat. A Balaton partján sétálva végignézni a naplementét szintén kihagyhatatlan, de egy finom borral egy bár teraszán ülve is páratlan élmény.

Zamárdi a fiatalok körében talán arról a leghíresebb, hogy itt kerül megrendezésre minden évben a Balaton Sound, a Strand Fesztivál és a B my Lake Fesztivál is. Ilyenkor az egész városban felpezsdül az éjszakai élet, sokezer fesztiválozó látogat el ide a világ minden tájáról. Nem csoda, hiszen nemzetközi fellépőket felvonultató, magas színvonalú rendezvényekről van szó.

Mint sok balatoni városban, Zamárdiban is kiemelkedő a gasztronómia sokszínűsége. Éttermek, grill bárok, borozók, minőségi parti büfék várják a vendégeket. A magyaros ízek mellett a nemzetközi konyha és az olasz ízvilág is képviselteti magát. Ha otthon vagy szálláshelyén szeretne egy igazán ízletes olasz finomságot enni, a Pizza Zamárdi kemencés pizzái közül mindenképp érdemes rendelnie! Színes étlapunkon hagyományos olasz pizzák, magyaros ízek és különlegességek is szerepelnek, így mindenki találhat az ízlésének megfelelőt. A Pizza Zamárdi egész évben várja megrendelését!