Gazdaságos medencefűtés hőszivattyús megoldással

A hőszivattyús technológia immár megjelent az uszodatechnikában is, korszerű megoldást kínálva a medencék fűtésére-hűtésére. A hőszivattyús medencefűtés legnagyobb előnye, hogy időjárástól függetlenül működik, tehát akkor is meleg a víz, ha nem süt a nap, ráadásul az elektromos fűtés költségének töredékéért működtethető.

A berendezést a medence partján kell elhelyezni. A hőszivattyú fűtőegysége egy hőcserélőt tartalmaz, a rajta átáramló medencevizet a levegőből kinyert hőenergia fűti.A környezeti levegőből tehát elvonja a hőt, a kimenetén pedig annál magasabb hőmérséklettel fűti a medence vizét.A hőszivattyú tökéletesen ellenáll a medence vegyszeres vizének, hiszen csőrendszere titánból készül. Működési elvének köszönhetően a környezetre ártalmatlan, működése pedig rendkívül gazdaságos. 4 kWh hőenergiához csupán 1 kWh energiafogyasztás szükséges, a hatásfoka tehát igen magas.

A hőszivattyús medencefűtés beszerelése egyszerű, nem jár felfordulással, és utólag is elvégezhető, nem kell feltétlenül a medence kialakításánál előre gondolni rá.

A készülék kis helyen is elfér, hiszen akkora, akár egy klímaberendezés kültéri egysége.

Teljesítményt tekintve többféle hőszivattyú elérhető, a kisebb, privát medencéktől a többszáz négyzetméteres úszómedencék fűtésére alkalmas készülék is kapható. A kívánt hőfokot (maximum 30-50 °C) egy vezérlőpanelen lehet könnyedén beállítani, amit aztán a beépített termosztát szabályoz, így Önnek a beállítás után nincs más dolga.

A VízExpert által forgalmazott levegő-víz hőszivattyúk kül- és beltéri medencék hűtésére, fűtésére egyaránt alkalmasak.

A megfelelő hőszivattyú kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy mekkora a medence, milyen anyagokból készült, kültéri vagy beltéri, hogyan/mivel szokták lefedni, milyen gyakran szeretnék felfűteni. Forduljon szakemberhez, mert könnyen lehet, hogy laikusként nem a megfelelő típust választja! A VízExpert többéves tapasztalattal rendelkezik a legoptimálisabb hőszivattyús medencefűtés kiválasztásában és kiépítésében. Hőszivattyúink kültéri és beltéri medencék fűtésére, szezonális vagy akár egész éves használatra is kiválóan alkalmasak.